Leotar i Lokomotiva odlični na startu

S. Kotaraš, R. Mijanović
Leotar i Lokomotiva odlični na startu

Banjaluka/Trebinje - Prvo kolo Premijer lige BiH za rukometaše nije bilo najuspješnije za klubove iz Republike Srpske koji su ostvarili samo dvije pobjede i to obje u međusobnim sudarima.

Leotar je nadigrao dobojsku Slogu (36:28), dok je i Lokomotiva trijumfom na gostovanju u Derventi (36:30) odlično započela povratničku sezonu u eliti. Posebno raspoloženi u redovima Trebinjaca bili su Aleksandar Glendža sa deset i Vlado Draganić sa sedam pogodaka, dok je golman Luka Radović sa 13 uspješnih intervencija bio najbolji pojedinac na meču. Trener Leotara Milan Simonović ističe da je put do pobjede bio mnogo teži i neizvjesniji nego što to rezultat pokazuje.

- Ono što smo želeli je da, pre svega, nametnemo svoj ritam igre, što smo i uspeli. Raduje me što je moja ekipa pokazala izuzetnu borbenost i disciplinu, na čemu sam insistirao sve vreme. Pokazalo se šta znači dogovor, trčanje i zalaganje, i mislim da su to bili presudni momenti - naglasio je Simonović.

Njegov kolega sa suprotne strane Danko Panić smatra da je utakmica bila odlična, te da su kontre domaćina bile presudne za konačan rezultat.

- Odlične odbrane Radovića, te brze kontre najviše su doprinijele da domaćin stvori osjetnu razliku. Mi nismo bili kompletni, ali to nikako ne umanjuje zasluženu pobjedu Leotara - dodao je Panić.

Lokomotiva je pomalo iznenađujuće slavila u Derventi.

- Utakmica je bila dobra i borbena, mnogo bolje smo je otvorili od rivala, stekli prednost koju smo u drugom poluvremenu još i uvećali, a onda pametnom igrom meč priveli kraju. Nema euforije iako smo pobedili direktnog rivala u toj nekoj borbi za mesto u sredini tabele. Međutim, ukoliko želimo da ovi bodovi dobiju na značaju, moramo ih “overiti” u narednom kolu na svom terenu, kada nam u goste dolazi Goražde - istakao je trener Lokomotive Žikica Milosavljević.

Dervenćani nisu zadovoljni suđenjem Gorana Ilića i Dejana Berjana, pogotovo nekim odlukama u drugom poluvremenu.

- Prvo poluvrijeme je još i bilo dobro, ali smo u drugom doživjeli pad. Činjenica je da nismo zadovoljni suđenjem u nastavku što je, uz našu nešto lošiju igru, i doprinijelo da doživimo poraz. Sada moramo vidjeti kako da se što prije vratimo u normalu i sreća je da smo za vikend slobodni. U srijedu nam u goste dolazi Maglaj i u toj utakmici mi nemamo izbora, pobjeda se nameće kao imperativ - kategoričan je trener Dervente Milorad Bjelošević.

Slavija je poražena na domaćem terenu od Konjuha, dok je još ranije Borac položio oružje u Gornjem Vakufu.

Rezultati

Vogošća - Zrinjski 28:24, Leotar - Sloga (D) 36:28, Slavija - Konjuh 23:29, Bosna (V) - Maglaj 36:21, Sloga (GV) - Borac 26:24, Derventa - Lokomotiva 30:36, Goražde - Gračanica 27:28.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana