Кришто: Представнички дом треба да ради другачије

Агенције
Кришто: Представнички дом треба да ради другачије

Сарајево - Предсједавајућа Представничког дома парламента БиХ Борјана Кришто изјавила је да почетак данашње хитне сједнице овог дома није начин на који треба да се ради у парламенту БиХ.

“Постоје ствари које, након избора, треба да се ураде по редослиједу - а то је формирање извршне власти и стварање пословничких услова за рад законодавних тијела у пуном капацитету. То је онда програм и Парламентарне скупштине и Савјета министара, како би и БиХ и њени народи ишли корак напријед”, рекла је Кришто новинарима, након што је прекинута хитна сједница Представничког дома.

Она је навела да није надлежна да каже ко је одговоран за кризу власти у БиХ, али мисли да одговорност сносе све надлежне институције у БиХ.

Грађани БиХ, додала је она, рекли су на изборима коју и какву власт желе због чега свака политичка опција треба да сноси одговорност за стање у БиХ.

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине Борјана Кришто прекинула је данашњу другу хитну сједницу јер није било довољно посланика из Републике Српске за усвајање дневног реда који је упућен на усаглашавање Колегијум дома.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана