Корак ближе измјенама ЗКП-а

Корак ближе измјенама ЗКП-а 10.08.2018 12:13 | Ж. Д.

Сарајево - Делегат у Дому народа Средоје Новић (СНСД) потврдио је јуче за “Глас Српске” да су на јучерашњем састанку неколико делегата са представницима међународне заједнице приближени ставови о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку БиХ.

- Оставили смо простор у наредних десет до 15 дана да буду извршене додатне консултације и да тада коначно кажемо до којег резултата смо дошли - рекао је Новић.

На столу су била три приједлога.

- Сва три смо равноправно третирали. Они се разликују у двије-три кључне ствари и због тога смо ми из Клуба Срба и представници ХДЗ-а БиХ интервенисали. Сви смо довољно одговорни и значајно је да БиХ добије закон о кривичном поступку на основу пресуде Уставног суда БиХ - рекао је Новић.

Састанку су присуствовали Драгутин Родић из ДНС-а, Халид Гењац из СДА и Бариша Чолак (ХДЗ БиХ).

Чолак је за “Глас Српске” рекао да вјерује да ће до краја овог мјесеца или почетком наредног БиХ добити закон о кривичном поступку.

- Могли смо овај посао урадити знатно раније. Криви су неки други, а не ми у Дому народа. Овај законски приједлог је требало да прође Савјет министара БиХ, али предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић није хтио да га уврсти на сједницу и све је пребацио на Парламент. Након тога су услиједиле непримјерене изјаве и прозивања - рекао је Чолак.

Открио је да су састанку присуствовали представници ОХР-а, америчке амбасаде и Европске комисије.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица