Kojić u posjeti Karadžiću i Mladiću

D. M.
Kojić u posjeti Karadžiću i Mladiću

Banjaluka - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić u četvrtak i petak će boraviti u Hagu u posjeti prvom predsjedniku RS Radovanu Karadžiću i bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Kojić je potvrdio za “Glas Srpske” da sutra putuje u Hag, te da će se prvi put sastati sa Karadžićem i Mladićem otkako su oni završili iza zidina Haškog tribunala.

- Haški tribunal je do sada stalno odbijao zvanične zahtjeve Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica da naši predstavnici posjete srpske pritvorenike. Uprkos tome što centar praktično učestvuje u sudskom procesu, stalno smo dobijali negativan odgovor, a izgovor je bio da se posjete odobravaju uglavnom članovima porodice i eventualno ljekarima, ali napokon smo dobili dozvolu za posjetu - kaže Kojić.

On dodaje da je pozitivan odgovor iz Tribunala stigao zato što su na tome insistirali prvi predsjednik Srpske i bivši komandant VRS.

- U narednim danima haški pritvorenici će dobiti i jednokratnu novčanu pomoć od po 10.000 maraka koju je obezbijedila Vlada Republike Srpske - istakao je Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana