Ко ће на чело СДС-а? Миличевић води, Говедарица има тајне планове

ATV
Ко ће на чело СДС-а? Миличевић води, Говедарица има тајне планове

Милан Миличевић води у трци за будућег предсједника Српске демократске странке, тврде добро упућени извори АТВ-а из те странке. Мирко Шаровић, којег је за кандидата предложио лидер странке Вукота Говедарица, за сада нема подршку ниједног одбора.

Све је то, тврде наши извори, смишљена представа Вукоте Говедарице који иза кулиса лобира страначке одборе у своју корист.

Говедарица, тврде извори, не жели да се повуче у корист Мирка Шаровића већ да доведе до тога да се он сам повуче када схвати да нема унутарстраначку подршку. Говедарица је тако, добио подршку страначких одбора у Бањалуци и Новом Граду. 

Како сазнаје АТВ, првог човјека Теслићког СДС-а подржаће, поред Теслића, Шамца, Сокоца и Пала, и одбори у Зворнику, Сребреници, Братунцу, Шековићима, Власеници, Лакташима и Источној Илиџи. Копља ће се ломити у Добоју, гдје би подршка Миличевићу и Говедарици могла да буде изједначена. Све је извјесније да ће Миличевић добити и подршку бијељинског СДС-а, који је након пораза на општим изборима, прошле године тражио смјену руководтсва странке.  

Тамошњи градски одбор, предложиће предсједника бијељинског СДС-а Мићу Мићића као кандидата за предсједника странке, али ће Мићић тражити од одбора да подршку да Миличевићу, тврде наши извори. СДС-ови функционери из врха странке, тврде да је Говедераца све радио само са себе. Предсједник странке прекинуо је сваку комуникацију са једним дијелом функционера странке. Одлучили су да му упуте писмо. Дио садрзаја писма који ће стићи на адресу Вукоте Говедарице у посједу је АТВ-а.

“Безброј пута сте у кампањи говорили да након избора нећете бити предсједник странке. Најгори резултат у историји странке, није вам био довољан да испуните обећање и тиме дате допринос бржем опоравку странке. Изговор Вам је да би “странка отишла у колаицију са СНСД-ом”. Зар мислите да Вам неко вјерује да би Мирко Шаровић, који је тада требало да преузме странку, СДС одвео у загрљај СНСД-у. Интерни договор да се у јануару повучете и да на чело странке дође Шаровић, као човјек од ауторитета, заборавили сте у року од пет дана”, стоји у писму. 

На Миличевићеву страну могао би да стане и Приједорски СДС. Милан Тубин, након што је у јануару опозван са мјеста предсједника градског одбора, јуче је поново изабран на ту функцију. Дио СДС-а који је против Тубина, тврди да је он незаконито изабран за предсједника градског одбора. Након унутарстраначких избора позвали су руководство странке да испита ситуацију у градском одбору. Говедарица је био позван и на изборну скупштину на којој се није појавио. 

“Нормално је да би требао од свакога озбиљног члана представнка и предсјендика некога ко је легално изабран да имам подршку. Уопште не видим ту ништа што би требало бити упитно. -Има ли Предјсеник партије подршку ГО Приједор у унутарстраначким изборима? - СДС има подршку ГО Приједор. И свешто буде договорено они ће имати такву подршку”, каже Тубин.

Једини СДС-ов народни посланик са подручја Приједора, Милан Тубин, тврде извори из странке, нема подршку Вукоте Говедарице. С друге стране,  Говедарица нема подршку дијела функционера СДС-а, а већина жали што је подржала његову кандидатуру на општим изборима.  Извори тврде, да су већу подршку, према истраживањима, имали Мићо Мићић и Мирко Шаровић. Наредне седмице биће познато ко су кандидати за предсједника СДС- а на предстојећим унутарстраначким изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана