Клокић: Представници дијаспоре са Додиком и Цвијановићевом о унапређењу сарадње

Срна
Клокић: Представници дијаспоре са Додиком и Цвијановићевом о унапређењу сарадње

Штутгарт - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је да су представници српске дијаспоре и привредници изразили интерес да на вечерашњој манифестацији "Завичајно вече" Републике Српске у Штутгарту разговарају са предсједником Републике Милорадом Додиком и премијером Жељком Цвијановић о могућностима унапређења сарадње са Српском.

"На вечерашњој манифестацији биће присутни привредници из Републике Српске и са свих подручја бивше Југославије. Они су изразили интерес да разговарају са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и премијером Жељком Цвијановић о могућностима успостављања још јаче сарадње са Српском", рекао је Клокић уочи почетка манифестације у Штрутгарту.


Он је истакао да манифестација организована у садрадњи са удружењима, односно клубовима који дјелују у околини Штутгарта, предвођених Српским центром, и Представништвом Републике Српске у том граду.

Очекује се да ће манифестацији "Завичајно вече" Републике Српске у Штутгарту присусутвовати око хиљаду Срба из дијаспоре и осталих крајева бивше Југославије.

Предсједник Републике Милорад Додик и предсједница Владе Жељка Цвијановић састали су се раније данас са представницима српске дијаспоре у Бечу, гдје су присуствовали "Српском фесту", као и "Мулти-култи фесту" у Леоберсдорфу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана