Караџић Јовичевић: Радован Караџић оптимиста да ће доћи вријеме за истину

Срна
Караџић Јовичевић: Радован Караџић оптимиста да ће доћи вријеме за истину

Београд - Први предсједник Републике Српске Радован Караџић оптимиста је да ће доћи вријеме да се чује истина о томе ко је шта радио, наредио, знао, шта је узрок, а шта посљедица протеклог рата у БиХ, каже његова кћерка Соња Караџић Јовичевић, поводом 10 година од хапшења њеног оца.

“Он много ради, преводи документацију, пише опаске, објашњења, коментарише наводе из оптужнице из првостепене пресуде, указује на нетачности, нелогичности. То су хиљаде докумената који ће, ваљда, некоме бити занимљиви да се види како се изврће истина да би се оптужио појединац, а преко њега и један народ”, рекла је Јовичевићева за “Вечерње новости”.


Она је указала да Караџић није ухапшен 21. јула када је објављено, већ три дана раније и открила да је сам Караџић планирао да се преда након Божића 2009. године и да је све вријеме припремао одбрану.

“Западу је толико било стало да га види у Хагу, да су овде могли много боље да истргују за Радована, добију много више за Србију и Републику Српску у вези са статусом, разним европским аранжманима, Косовом, било чим. Али истрговали су за неколико приватних џепова”, тврди Јовићевићева.

Караџићев адвокат Горан Петронијевић каже да је Караџић “три дана био отет” и да га три дана и двије ноћи док су га држали у згради Безбедносно-информативне агенције у Београду нико ништа није питао, нити су му узимали брис да га идентификују, што значи да су знали о коме је ријеч.

Он је навео да су “појединци искористили те дане како би узели пет милиона долара које су за Радованову главу нудиле САД”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана