Калинић: Босић добио што је заслужио, вратило му се оно што је мени урадио

ATV
Калинић: Босић добио што је заслужио, вратило му се оно што је мени урадио

Свакодневна превирања у СДС-у кулминирала су елиминацијом Младена Босића, поручује то за АТВ некадашњи члан СДС-а Драган Калинић. Судбина се каже понавља у овој странци, а то би требало да забрине озбиљне људе у СДС-у уколико таквих још и има.

Калинић поручује и да се Вукота Говедарица није одрекао Босића јер је био лош, већ бирајући  Обрена, Говедарица  бира пробосанску политику, коју како тврди, СДС и заговара. Након деценију Младен Босић је добио оно што је и заслужио јер је он био тај који је искључио Калинића из странке, који је својевремено био смијењен вољом Високог представника, а не народа. 

“Лично сам задовољан што је Босића сустигла карма и што му се вратило исто што је мени урадио прије више од 10 година и то на правди Бога, искључио ме из СДС-а заборављајући да је СДС под његовим бајним руковођењем доживио шест пораза, а под мојим три велике побједе,” рекао је Калинић.

Да је ово још један својеврсан пораз Младена Босића потврђује и то што не жели да буде ни носилац компензационе листе. Као утјеху предсједник СДС Вукота Говедарица му је обећао добру позицију у Дому народа. Да ли је то довољно добра замјена Босић поново није хтио да коментарише. Зато је Говедарица синоћ у Требињу рекао да је Босић драгоцјен за СДС и да им није битна функција колико рушење режима. Вјерује да је предност Петровића у односу на Босића најбоља опција за СДС.

“Што се тиче Босића ја у тој побједи сам увјерен да ће Босић у другом дому Парламента БиХ имати значајну улогу и позицију, увјерен сам у то,” навео је Говедарица.

Увјерен је и Младен Босић  да неће заступати исте интересе као Обрен Петровић па зато и не жели по сваку цијену  да буде посланик у Парламенту БиХ, што је прије неколико дана и рекао за АТВ. Недавно је такође рекао и да неће да коменатарише одлуке које доноси Говедарица, јер себе сматра најодговорнијим што се Вукота Говедарица уопште нашао на челу СДС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана