Изетбеговић: Прекршио бих пословник да нисам сазвао сједницу

Срна
Изетбеговић: Прекршио бих пословник да нисам сазвао сједницу

Сарајево - Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић тврди да је данашњу хитну сједницу овог дома сазвао на иницијативу пет бошњачких делегата и да би прекршио Пословник овог дома да то није урадио.

Он је констатовао да је БиХ због неодржавања данашње сједнице пропустила рок који јој је дат за именовање делегације у Парламентарну скупштину Савјета Европе.

Изетбеговић је подсјетио да су сједници присуствовала петорица бошњачких делегата, али да није дошао нити један делегат из Клуба Срба и само један /Златко Милетић, ДФ/ из Клуба Хрвата.

Он је поновио да је од замјеника предсједавајућег Дома народа Николе Шпирића добио писмо о којем је наводи да је сједница сазвана противно Пословнику, као и акт Драгана Човића, такође замјеника предсједавајућег Дома, који тврди да је сједница једнострано сазвана.

"Прекршио бих Пословник да нисам испунио услове из члана 58 Пословника који ме обавезује да у року од три дана по писму делегата за сазив сједнице то не урадим", додао је Изетбеговић.

Рок за именовање делегације за Парламентарну скупштину Савјета Европе истиче сутра у 10.00 часова, након чега ће БиХ бити једина чланица без својих представника у овом тијелу. На дневном реду прве хитне сједнице Дома народа Парламентарне скупштине БиХ били су именовање чланова Делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе, за шта рок истиче данас, те избор чланова сталних комисија Дома народа - Уставноправне комисије, Комисије за финансије и буџет и Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана