Изабрана четири потпредсјеника НС РС

nezavisne.com
Изабрана четири потпредсјеника НС РС

Бањалука - Као што се и очекивало посланици НС РС изабрали су све четири предложена потпредсједника Народне скупштине Републике Српске и у наредне четири године на тој функцији биће нови-стари потпредсједници Соња Караџић-Јовичевић (СДС), испред највеће опозиционе странке, Сенад Братић из реда Бошњака (СДА) и Жељка Стојчић из реда Хрвата (СНСД) те Милан Петковић из Уједињене Српске.

Против избора Караџић-Јовичевић, Братића и Стојчићеве није био ниједан глас против док је Петковић од 82 народна посланика добио подршку њих 59.

Након избора потпредсједника, завршена је прва редовна сједница НСРС, а у току је пауза од сат времена након чега ће почети прва посебна сједница НСРС на којој ће се бирати делегати у Дом народа Парламента БиХ и Вијеће народа Републике Српске.

Одговарајући на критике опозиције да НС РС не треба четврти потпредсједника, Милан Петковић, посланик Уједињене Српске у Народној Скупштини је рекао да ће примати само накнаду која је мања од плате професионалног посланика те да ће наставити да ради као адвокат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана