Иванић, Изетбеговић, Беванда и Шаровић опет дијелили новац из текуће резерве

klix.ba
Иванић, Изетбеговић, Беванда и Шаровић опет дијелили новац из текуће резерве

Сарајево - Актуелни чланови Предсједништва БиХ Младен Иванић (ПДП) и Бакир Изетбеговић (СДА) током предизборне кампање још једном су захватили у своје текуће резерве издвојивши средства, по дискреционом праву које им припада, и подијелили их одређеним удружењима или појединцима.

Тако је Изетбеговић, према одлукама објављеним у посљедњем броју Службеног листа БиХ, одобрио 4.000 КМ Академији наука и умјетности БиХ у виду помоћи за организацију научног конгреса “75. Годишњица Првог засједања ЗАВНОБИХ-а: повијесна утемељеност државности БИХ”.


Додатне 2.000 КМ отишле су Рекреативном бициклистичком клубу Јапод из Бихаћа, као помоћ за организацију бициклистичког маратона у поводу обиљежавања 15. годишњице смрти првог предсједника БиХ Алије Изетбеговића.

Иванић је био нешто издашнији у издвајању средстава из своје текуће резерве па је укупно подијелио 7.000 КМ. Новац је отишао Црвеном крсту РС као помоћ за лијечење Срђана Миланковића из Дервенте, Удружењу грађана “Фагус” из Братунца, као помоћ за реализацију програмских пројеката, Удружењу ветерана Петог одреда специјалне бригаде полиције Добој, као подршка и помоћ за обиљежавање годишњице оснивања Одреда.

Такођер, новац је отишао Српској православној црквеној опћини Кифино село, Невесиње, као помоћ за изградњу приступне цесте према спомен крсту у селу Крекови, Кошаркашком клубу Соколац, као помоћ за рад клуба, те Српској православној црквеној опћини Новосарајевској, Источно Ново Сарајево, као подршка и помоћ за освећење живописа у храму Светог Великомученика Георгија.

Интервентне захвате имали су и државни министри Вјекослав Беванда (ХДЗ) и Мирко Шаровић (СДС). Беванда је 2.000 КМ из текуће резерве дао као финансијску подршку за обиљежавање дана носилаца ратних обиљежја Хрватског вијећа одбране “Херцег-Босне”. Шаровић је 5.000 КМ дао Планинарском друштву “Сјемећ” Рогатица у сврху једнократне финансијске помоћи при реализацији планираних активности.

Иначе, функционери БИХ су током мандата често вршили захвате у текућу резерву.

Како смо писали, одлукама чланова Предсједништва БиХ Драгана Човића и Младена Иванића, министра финансија и трезора БиХ Вјекослава Беванде и министра вањске трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића, из средстава текуће резерве је у септембру додијељено 29.500 КМ разним субјектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана