Ivancov priredio prijem povodom dana branilaca otadžbine

Srna
Ivancov priredio prijem povodom dana branilaca otadžbine

Sarajevo - Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov izjavio je večeras u Sarajevu da ruska vojna sila nije usmjerena ni protiv koga i da ona podupire napore rukovodstva Ruske Federacije u čuvanju mira i jačanju stabilnosti.

“Lekcije iz Drugog svjetskog rata uče nas da je potrebno, ne samo cijeniti mir, nego ga i braniti. Ovo je sada glavni cilj i zadatak ruskih oružanih snaga”, rekao je Ivancov na prijemu povodom obilježavanja Dana branilaca otadžbine Rusije.

On je naveo da je Rusija otvorena za dijalog o svim pitanjima osiguranja globalne bezbjednosti.

“Spremni smo za konstruktivno ravnopravno partnerstvo radi mira i prosperiteta svih nacija”, istakao je Ivancov.

Vojni ataše Ruske Federacije u BiH Ilja Skrebnev rekao je da ruska vojska zauzima vodeću poziciju u svijetu po kvalitetu naoružanja i borbenoj spremnosti.

“Naši vojnici i oficiri dokazali su da su spremi da obavljaju najsloženije zadatke, što se jasno pokazalo tokom operacija u Siriji”, naveo je Skrebnev.

On je istakao da je jedan od prioriteta Rusije obezbjeđenje stabilnosti i bezbjednosti u svijetu.

Skrebnev je podsjetio da se današnji datum, po tradiciji, među ruskim vojnicima i oficirima smatra profesionalnim praznikom. Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje večerašnjem prijemu. “Mnogo toga veže ove prostore, a posebno srpski narod sa ruskim narodom. Nadam se da će ta tradicija još dugo da traje”, rekao je Čubrilović. Prijemu su prisustvovali i savjetnik za politička pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH Srđan Perišić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, te predstavnici političkog i javnog života.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana