Иванцов приредио пријем поводом дана бранилаца отаџбине

Срна
Иванцов приредио пријем поводом дана бранилаца отаџбине

Сарајево - Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов изјавио је вечерас у Сарајеву да руска војна сила није усмјерена ни против кога и да она подупире напоре руководства Руске Федерације у чувању мира и јачању стабилности.

“Лекције из Другог свјетског рата уче нас да је потребно, не само цијенити мир, него га и бранити. Ово је сада главни циљ и задатак руских оружаних снага”, рекао је Иванцов на пријему поводом обиљежавања Дана бранилаца отаџбине Русије.

Он је навео да је Русија отворена за дијалог о свим питањима осигурања глобалне безбједности.

“Спремни смо за конструктивно равноправно партнерство ради мира и просперитета свих нација”, истакао је Иванцов.

Војни аташе Руске Федерације у БиХ Иља Скребнев рекао је да руска војска заузима водећу позицију у свијету по квалитету наоружања и борбеној спремности.

“Наши војници и официри доказали су да су спреми да обављају најсложеније задатке, што се јасно показало током операција у Сирији”, навео је Скребнев.

Он је истакао да је један од приоритета Русије обезбјеђење стабилности и безбједности у свијету.

Скребнев је подсјетио да се данашњи датум, по традицији, међу руским војницима и официрима сматра професионалним празником. Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изразио је задовољство што присуствује вечерашњем пријему. “Много тога веже ове просторе, а посебно српски народ са руским народом. Надам се да ће та традиција још дуго да траје”, рекао је Чубриловић. Пријему су присуствовали и савјетник за политичка питања српског члана Предсједништва БиХ Срђан Перишић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, те представници политичког и јавног живота.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана