Инспектор СИПА у Бањалуци ухапшен због корупције и злоупотребе положаја

Срна
Инспектор СИПА у Бањалуци ухапшен због корупције и злоупотребе положаја

Бањалука - У акцији Државне агенције за истраге и заштиту и Тужилаштву БиХ ухапшен је Марчетић Дарко (44) рођен у Приједору, запослен као инспектор СИПА у Бањалуци.

Тужилаштво БиХ и Државна агенција за истраге и заштиту, провели су акцију хапшења и претреса, у оквиру активности на процесуирању осумњичених за злоупотреу положаја и коруптивне активности.

“Марчетић је осумњичен да је дјелујући у договору са особама које су извршиле илегалан увоз спортских медикамената и одређене количине опојне дроге марихуана, злоупотријебио свој службени положај и од осумњичених изнуђивао новац, како би незаконито посредовао у њиховој заштити од казненог процесуирања”, наведено је у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Током истраге, утврђено је да је осумњичени злоупотријебио могућност приступа полицијским и другим евиденцијама, како би узимао податке које је користио приликом изнуде новца од осумњичених.

Након хапшења извршени су претреси објеката и просторија које користи осумњичени.

Осумњичени ће бити предат поступајућем тужитељу Посебног одјела за организирани криминал, привредни криминал и корупцију, који ће испитати осумњиченог и након тога одучити о даљим активностима у предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана