Инспекција: Исправни сви контролисани увезени узорци меса

Срна
Инспекција: Исправни сви контролисани увезени узорци меса

Бањалука - Сви контролисани узорци меса из увоза, који су протекле седмице провјеравани у свим градским тржним центрима, су потпуно исправни, потврђено је у Одјељењу за инспекцијске послове.

Према налогу овог одјељења, увозно месо је анализирано у лабораторијама Института за јавно здравство и Института “Васо Бутозан”.

“Сви резултати су негативни, што, другим ријечима, значи да је месо потпуно исправно. На одређен начин, ово представља потврду квалитетног инспекцијског надзора, од границе па до продајног мјесто”, рекао је Јанко Кецман, начелник Одјељења за инспекцијске послове.

Он је указао да је ова контрола покренута послије медијских написа о скандалу у Пољске, кад су приказани видео снимци о томе како месо од обољених крава завршава у преради. Понукани овим случајевима, градска инспекција наложила је додатну контролу у месницама шест тржних центара на подручју Бањалуке.

“Без обзира на то што је Канцеларија за ветринарство БиХ раније потврдила да нема меса из спорне пољске клаонице, хтели смо да утврдимо какав је кавлитет меса из увоза и да ли је можда на неки други начин, а не редовним увозом, такво месо доспјело на наше тржиште”, нагласио је Кецман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана