Инцко: Резервни састав полиције активира бонска овлашћења?

Д. М.
Инцко: Резервни састав полиције активира бонска овлашћења?

Сарајево - Високи представник у БиХ Валентин Инцко потврдио је да се током засједања Управног одбора Савјета за спровођење мира (ПИК) разговарало и о формирању резервног састава Полиције РС.

На питање да ли ће употријебити бонска овлашћења уколико дође до тога, Инцко је рекао да не би говорио хипотетички, али да би се сигурно ПИК наново састао и размотрио текст закона уколико се усвоји.

- Порука међународне заједнице је јасна, да се осигура да постојеће полицијске снаге имају адекватне ресурсе и обуку да могу извршавати изазове с којима се БиХ суочава. Зашто се РС окренула формирању резервног састава полиције, морате питати њих. Прво су рекли да је тероризам, онда због миграција, сада кажу да је због природних катастрофа. Није тренутак да се оснују неке нове јединице - казао је Инцко.

Он је оцијенио да нема разлога за резервни састав полиције, додајући да мисли да је боље да има мање наоружаних људи у БиХ.

- Што се тиче природних катастрофа, знамо да постоје Цивилна заштита и Оружане снаге БиХ и ако сви сарађују добро, може се наћи рјешење - рекао је Инцко.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана