Говедарица: СДС подржава европски пут БиХ

Срна
Говедарица: СДС подржава европски пут БиХ

Бањалука - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је данас на састанку са делегацијом ЕУ да та странка подржава европски пут БиХ и његује европске вриједности у свом политичком дјеловању.

Говедарица је истакао да економске реформе у БиХ треба да имају примат и изразио увјерење да пореска оптерећења не доприносе стварању повољног пословног амбијента и отварању нових радних мјеста.

Он је након састанка са високом делегацијом ЕУ нагласио да Републици Српској треба друштво на чијем челу ће бити људи који воде бригу о грађанама и поштују институције.

Предсједник СДС-а је истакао да је требало година и по дана у процесу одговарања на питања Европске комисије и да се нада да у процесу прегледа одговора на питање БиХ неће бити већих проблема.

У делегацији ЕУ били су директор Дирекције Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристијан Данијелсон, извршни директор за Европу и Централну Азију Европске службе за вањске послове Томас Мајер-Хартинг, шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк, шеф одјела за БиХ у Генералном директорату Европске комсиије за проширење Микела Матуела.

Састанку је присустовао и предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана