Говедарица: Искључићу свакога ко ремети односе у СДС-у

rtvbn.com
Говедарица: Искључићу свакога ко ремети односе у СДС-у

Коментаришући дешавања у СДС, предсједник ове странке Вукота Говедарица изјавио је ће из странке искључити свакога ко ремети односе у странци и рекао да очекује да у сриједу на Главном одбору буду дефинисани правци у којима ће ићи СДС.

“Овдје је ријеч о политици, није битно ко како изгледа и ко како заступа интересе у јавности, у питању је политика странке. Ми ћемо расправљати о битном документу то је политичка платформа о постизборном дјеловању. Хоћу и да видим да ли ја имам подршку за политику странке коју сам водио и прије избора, коју сам прокламовао током избора заједно са органима СДС и Главним одбором који су учествовали у изборној кампањи”, казао је он.

“Ја сам за политику досљедности, ону политику која обезбјеђује достојанство, чист образ, нисам за политику у којој ће се грађани варати и изневјерити сви они који су дали подршку СДС-у. Према томе, када све погледам оно што је битно је да имамо идеолошки профил, политички принцип и карактер који је људски”, казао је Говедарца.

Он је додао да није битно да ли ће бити у власти или у опозицији јер то “не дефиниште да ли ће подржати оно што је добро за Српску или не”.

“Увијек ћемо подржати и радити за РС, наравно оно што није у интересу РС и нећемо прихватити, као и до сада”, рекао је Говедарица.

Што се тиче искључења Бориса Јеринића из СДС-а, Говедарица је рекао да Јеринић већ дужи временски период ради против интереса ове странке.

“Овдје није у питању мишљење него дјеловање, како у протеклом периоду тако и јуче. Јеринић је у присуству градоначелника Добоја Обрена Петровића и високог функционера СНСД-а Уроша Гостића отишао на консултације код предсједника СНСД Додика. За тако нешто није имао овлашћења СДС, тако нешто није познато статуту нити прописима како је СДС позиционирана у смислу дјеловања, он је нанио озбиљну штету свему томе и оно што смо имали прилику да видимо јесте обраћање потпарола СНСД који је саопштио да је на том састанку договорено да два посланика СДС у НС РС убудуће свој политички ангажман и политичко дјеловање остваре у клубу СНСД”, казао је Говедарица.

Додао је да је због тога данас упутио допис посланицима Марићу и Јошићу да се изјасне да ли су ти наводи тачни имајући у воду да све то нико није демантовао од њих и да писмено одговоре како ће наступати као посланици које је изабрао народ, а изабрани су на основу политичке платформе СДС.

“Очекујем одговор од једног и другог у ком клубу ће дјеловати. При томе Јеринић је дјеловањем напросто се изузео и сам себи дао за право да ради што жели, то у СДС не може, а то не би требало да буде ни у једној политичкој странци па сам искључио Јеринића. И не само њега, урадићу то у свакој прилици када је у питању било који функционер који на такав начин ремети односе у СДС и непоштује статут нити начела СДС”, казао је Говедарица за телевизију “БН”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана