Glamočak: Datum izbora nije pomjeren, očekujem jednog kandidata

Srna
Glamočak: Datum izbora nije pomjeren, očekujem jednog kandidata

Banjaluka - Potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak izjavio je danas Srni da bi unutarstranački izbori trebalo da budu završeni do kraja juna i da očekuje dogovor predloženih kandidata za predsjednika stranke kako bi na Izbornoj skupštini SDS-a bio predložen samo jedan.

Komentarišući navode u medijima da je sjednica Skupštine SDS-a, na kojoj će biti biran predsjednik stranke, prolongirana sa polovine ovog mjeseca za 30. juni, Glamočak je rekao da nikada nisu ni utvrđeni precizni datumi.

“Datum Skupštine nije još ni utvrđen, pa samim time ni pomjeren. Rok nije ni bio definisan, već je samo planirano da u junu bude održana Skupština SDS-a. Ona bi trebalo da bude održana u toku ovog mjeseca”, rekao je Glamočak.

On je istakao da će sve kandidature za predsjednika SDS-a pristigle iz gradskih i opštinskih odbora biti razmotrene.

“Kandidati međusobno komuniciraju. Očekujem i priželjkujem da će na kraju u organima stranke i među kandidatima doći do dogovora i da će biti jedan kandidat za predsjednika”, naglasio je Glamočak.

Za predsjednika SDS-a iz baze su za sada predloženi aktuelni lider Vukota Govedarica, predsjednik Glavnog odbora Milan Miličević, potpredsjednik stranke Mićo Mićić i visoki stranački funkcioner Mirko Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana