ГО СДС-а у Бијељини предложио Мићића за предсједника странке

Срна
ГО СДС-а у Бијељини предложио Мићића за предсједника странке

Бијељина - Градски одбор СДС-а Бијељина одлучио је да Мићо Мићић буде кандидат за предсједника странке на нивоу Републике Српске, саопштено је из бијељинског СДС-а.

Предсједник бијељинског Градског одбора СДС-а Мићо Мићић је, након усвајања приједлога о његовој кандидатури на синоћњој проширеној сједници Градског одбора, оцијенио да се странка налази у веома озбиљној и тешкој ситуацији, али да је за СДС најбоље да има само једног кандидата за предсједника.

“Спреман сам да, заједно са Градским одбором Бијељина, радим на јединству странке и да подржим кандидата који ће добити подршку за нову визију побједничког СДС-а и за програм рада чији је први циљ обнова и развој Републике Српске и СДС-а, а не подјеле које воде даљем урушавању угледа и снаге странке”, изјавио је Мићић.

Он је нагласио да је Републици Српској потребан снажан и одговоран СДС, као најснажнији коректив и алтернатива власти који ће, захваљујући томе, убједљиво побиједити на локалним изборима 2020, а 2022. године преузети одговорност за опоравак и развој Српске.

Замјеник предсједника бијељинског СДС-а Предраг Јовић истакао је да је бијељински Градски одбор странке годинама најуспјешнији и да Мићић заслужује кандидатуру за првог човјека СДС-а Републике Српске.

“Заједно са грађанима и привредницима успјели смо да од Бијељине створимо напредан регионални привредни центар. Направљен је Универзитет, реализовани многобројни капитални пројекти, укључујући и изградњу канализације, евидентан је константан прилив и повећање броја становника у Бијељини, као и броја запослених. Бијељина је град који је највише напредовао у Републици Српској, посебно у протеклих 15 година откако је градоначелник Мићић”, рекао је Јовић.

Он је подсјетио да Мићић никада није изгубио на изборима и да ужива поштовање грађана, не само Бијељине и Семберије, него и Републике Српске - од Требиња, преко Романије до, Новог Града.

Јовић је додао да је Градски одбор СДС-а Бијељина свјестан опасности даљих подјела у странци.

“Свјесни смо да на чело странке мора доћи побједник и човјек који ће ујединити странку, привући нове људе и вратити значај странци која је створила Српску. Градски одбор СДС-а је свјестан прљаве кампање коју тренутно злонамјерни појединци покушавају да воде против Мићића и овог градског одбора умањујући значај СДС-а Бијељина, али им то неће успјети”, поручио је Јовић.

На проширеној сједници Градског одбора СДС-а Бијељина расправљано је о актуелним темама у вези са Градским одбором у Бијељини, као и о политичкој ситуацији у Републици Српској, те унутарстраначким изборима у СДС-у, односно кандидату за предсједника странке.

Предсједник СДС-а биће биран на сједници Скупштине ове странке која би требало да буде одржана до средине јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана