Федерација БиХ коначно комплетирала законодавну власт

klix.ba
Федерација БиХ коначно комплетирала законодавну власт

Новизабрани делегати у Дому народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине положили су заклетву на данашњој конституирајућој сједници федералног органа законодавне власти.

На овај начин конституисан је нови сазив Дома народа Парламента ФБиХ те комплетирана законодавна власт у ентитету ФБиХ.

Члан Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Суад Арнаутовић уручио је увјерења изабраним делегатима уз поруку да се нада како ће у наредне четири године оправдати указано повјерење грађана.

Он је делегатима рекао и да још увијек имају времена да информишу ЦИК уколико не желе прихватити мандате. Увјерења су уручена за 55 од 58 делегата с обзиром на то да још увијек није у потпуности комплетиран Клуб делегата из реда српског народа.

Федерални делегати су након пријема увјерења изабрали привремена радна тијела, односно Привремену мандатно-имунитетске комисију, Привремену комисију за избор и именовања, Привремену законодавно-правну комисију, Привремену административну комисију и Привремени одбор за економску и развојну политику, финансије и буџет Дома народа Парламента ФБиХ.

Предсједавајућа Дома народа Парламента ФБиХ Лидија Брадара, која предсједава конституирајућом сједницом, након тога је дала паузу од 20 минута како би могла засједати Привремена мандатно-имунитетска комисија.

Предсједавајући ове комисије Томислав Мандић након тога је поднио извјештај федералним делегатима који су га у коначници једногласно усвојили. Новоизабрани делегати су у складу с дневним редом положили свечану заклетву којом су се обавезали на поштивање Устава БиХ, Устава ФБиХ и важећих закона.

Тиме је конституисан нови сазив Дома народа Парламента ФБиХ те комплетирана законодавна власт у ентитету Федерација БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана