Економски показатељи у Српској позитивни

Срна
Економски показатељи у Српској позитивни

Вашингтон, Бањалука - Делегација Владе Републике Српске у оквиру прољећне сједнице Скупштине Међународног монетарног фонда (ММФ) и Свјетске банке разговарала је с Мартином Петријем, шефом Мисије ММФ-а у БиХ, и том приликом је истекнуто да су економски показатељи у РС у континуитету позитивни.

“Република Српска има солидну основу да циљеве дефинисане у Програму економских реформи у средњорочном периоду успјешно реализује, али за пуни ефекат неопходно је да што прије буде формиран Савјет министара БиХ”, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

У делегацији Владе РС су Милорад Ђурђевић и Јелена Поповић, помоћници министра финансија, Далибор Томаш, савјетник Радована Вишковића, предсједника Владе РС, и Жељко Ђурић, шеф Кабинета предсједника Владе РС.

“Кључне области на које смо фокусирани у наредном периоду, а у којима су већ примјетни помаци, су јачање конкурентности и продуктивности привреде, уз истовремену борбу против сиве економије. Радићемо на одрживости здравственог система, ефикаснијем јавном сектору, побољшању демографске слике, европским интеграцијама и технолошком напретку Српске”, истакнуто је током састанка са делегацијом ММФ-а, а саопштено је из Министарства финансија.

Делегацију Владе РС наводно је требало да предводи Вишковић, међутим, према писању појединих медија, није му одобрена виза за путовање у Сједињене Америчке Државе. И поред бројних настојања, јуче у Влади РС нисмо успјели сазнати да ли је ова информација тачна, а више информација о овоме требало би да буде познато данас. Из Министарства финансија саопштено је да је делегација Владе РС требало да се састане и разговара са Сирилом Милером, регионалним потпредсједником Свјетске банке за Европу и централну Азију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана