Двоје грађана из Републике Српске чека евакуацију са аеродрома

Н1
Двоје грађана из Републике Српске чека евакуацију са аеродрома

Брисел - На аеродрому у Бриселу у вријеме експлозија било је двоје држављана Босне и Херцеговине, сазнаје Н1. Како се сазнаје, ради се о Зорану и Мили Вуковић из РС.

Ову информацију за Н1 је потврдио амбасадор Босне и Херцеговине у Белгији Драшко Аћимовић.

Он је казао да су наведене особе на сигурном.

"Обоје су на сигурном и чекају евакуацију. Замолили смо да их довезу у амбасаду гдје ћемо се побринути за њих", казао је за Н1 амбасадор Аћимовић.

Амбасадор БиХ у Белгији каже како су "отворили неколико канала за прикупљање информација".

"Имамо и наше људе у хитној помоћи који раде, које смо молили да доставе информацију ако дође неко од рањених или погинулих грађана БиХ. Са друге стране, разговор који смо имали са господином и госпођом који су на аеродрому, они су нам потврдили да не знају да има било ко од наших грађана у том малом евакуационом центру на аеродорому. С треће стране, отворили смо 24 часа телефонске линије за све контакте. Ту смо, углавном, бићемо ту 24 часа за било шта и било кога", поручио је у разговору за Анадолију Драшко Аћимовић, амбасадор БиХ у Белгији.

Драшко Аћимовић, амбасадор Босне и Херцеговине у Бриселу, у разговору за Н1 потврдио је да су се у том белгијском граду десиле двије експлозије на два одвојена мјеста. Како је Аћимовић казао за Н1, експлозије су се десиле на аеродрому Заватем и метроу Маелбек у том граду.

"У Бриселу је, кратко речено, ратно стање. Можемо га слободно тако назвати. Стотине аута хитне помоћи и полиције су на улицама. Након аеродрома експлодирала је бомба и у метроу Маелбеку. Рачуна се да има доста мртвих и повријеђених, али немамо званичних информација", казао је Драшко Аћимовић за Н1.

Амбасадор Аћимовић је казао да су сви телефони на располагању и да су у Амбасади у Бриселу сви у приправности. Према званичним информацијама, у нападу на аеродрому у Бриселу погинуло је најмање 13 особа, а 35 их је повријеђено.

Након овог напада, догодила се још једна експлозија у метро станици Маелбек која се налази неколико стотина метара од сједишта Европске уније.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана