Додик за британски “Телеграф”: Српска би искористила миран начин изласка из БиХ

Срна
Додик за британски “Телеграф”: Српска би искористила миран начин изласка из БиХ

Лондон/Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је његов циљ мир, те да би Република Српска, ако постоји могућност да изађе из БиХ на миран начин, кроз споразум, то сигурно искористила.

Додик је за британски “Дејли Телеграф” истакао да су сви изгубили ентузијазам за европски пројекат.

“Веома смо захвални за финансијску помоћ. Наши проблеми би били још већи да је није било. Али, сви ми, укључујући Европу и нас, изгубили смо ентузијазам за овај пројекат”, рекао је Додик.

Он је навео да је листа разлога дугачка - “Брегзит”, проблеми у еврозони, раст евроскептичних популиста у властима Мађарске, Пољске и Италије, као и подјеле у вези са имиграцијом, Русијом и Америком предсједника Доналда Трампа.

Предсједник Српске је рекао да Европа од прије десет година - без граница, напредна и мирна - једноставно не функционише као што је описана, преноси британски лист.

“Били смо наивни да помислимо да ћемо се само придружити Европи и да ће сви наши проблеми нестати”, рекао је предсједник Додик.

Он је демантовао да гради војску или да је партнер националистичких парамилитараца обучених у Русији, пише “Дејли Телеграф”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана