Dodik sa novinarima: Ponižavajuće je da na ovakav način radimo

Srna
Dodik sa novinarima: Ponižavajuće je da na ovakav način radimo

Sarajevo - Nakon višesatnog čekanja novinara na izjave ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik konstatovao je da je ponižavajuće i za njega i za novinare da na takav način rade.

S tim su se saglasili i novinari, uz opasku da jeste tako, ali da se niko na to ne obazire i da je policijskim službenicima koji rade na obezbjeđenju zgrade čak naloženo da novinarima ne dozvole ni da pređu iz parka u dvorište zgrade Predsjedništva BiH. 

Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH, Dodik je odmah rekao da se pozove šef nadležne službe Zoran Đerić kako bi razjasnio zbog čega novinari ne mogu ući u zgradu, gdje bi mogli dobiti izjave. 

Kada se Đerić pojavio pokušao je da ubijedi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da novinari "imaju mogućnost sjediti i čak popiti kafu" što su novinari negirali, jer je to notorna neistina, prenosi "Avaz". 

"Kada bude sljedeća sjednica Predsjedništva BiH, ja ću doći da vidim gdje ste vi. I pićete kafu i sjediti", rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana