Додик осудио застрашујући терористички напад на Новом Зеланду

Срна
Додик осудио застрашујући терористички напад на Новом Зеланду

Источно Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик најснажније је осудио застрашујући терористички напад на Новом Зеланду, у којем су на молитви убијени цивили, што овај злочин, како је истакао, чини још ужаснијим.

Додик је изразио очекивање да ће сви одговорни за овај напад бити адекватно кажњени, а породице жртава добити пажњу заједнице у којој живе.

“Не могу а да не примјетим да је у медијском и дијелу политичког простора почела безпризорна кампања против Срба, јер је наводно терориста 'био инспирисан', како се сугерише, ликовима из српске историје”, рекао је Додик Срни.

Он је нагласио да је потпуно јасно да је нападач држављанин Аустралије и да никакве везе нема са Србима и овим простором.

“Медијски написи и политичке квалификације које у први план не истичу злочин, већ наводне мотиве и склоности нападача, понижавају огромне жртве које је јутрос поднијела муслиманска заједница у Новом Зеланду. Злочин у Новом Зеланду је довољно страшан да би ико на њему на такав начин стицао прљаве политичке поене”, поручио је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

У нападима у џамијама Ел Нур и Линвуд у Крајстчерчу погинуло је 49 људи.

Полиција је привела четири особе, међу њима и вадесетосмогодишњег Брентона Таранта који је преузео одговорност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана