Додик о формирању власти: Што се више гаца у блату званом БиХ, више се тоне

Додик о формирању власти: Што се више гаца у блату званом БиХ, више се тоне 21.03.2019 00:06 | Срна

Бањалука - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да српски представници хоће да заузму мјеста која им припадају на нивоу БиХ, што је прописано Уставом БиХ.

“Нама нико ништа не даје у БиХ, него је све Уставом прописано. Кажемо да хоћемо да учествујемо, али неко други не жели да формира заједничке институције”, рекао је Додик новинарима.

Он је додао да у БиХ више нема интервенција странаца, јер су имали много “брљотина”, међу којима је и да БиХ може бити држава.

“Све говори да БиХ не може бити држава. Што се више гаца у блату које се зове БиХ, више се тоне. Људи у Бриселу су били потпуно рационални и рекли да брзо формирамо власт да би сачинили мишљење којим би био убрзан европски пут земље. Међутим, видљиво је ко изазива кризу, а то није Република Српска”, закључио је Додик.

Он је истакао да ће стрпљење Републике Српске у вези са формирањем заједничких институција веома брзо престати и у том погледу не жели да било ко говори шта треба да се учини.

“Оног тренутка када одлучимо да нећемо бити у заједничким органима, онда ће они који сада опструишу јасно знати у шта су довели БиХ. Кажем им да ћемо то урадити, јер већ у априлу неће имати никакву власт и нека држе причу о техничком Савјету министара”, додао је Додик, који је и предсједавајући Предсједништва БиХ.

Он је навео да ће сутра чланови Предсједништва БиХ разговарти са групом амбасадора о формирању власти.

“И њима ћу рећи о понашању Жељка Комшића. Али, поставља се питање шта хоће амбасадори. Да од мене неко нешто тражи, па наравно да неће добити ништа, јер је Уставом све прописано”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, овим је угрожен европски пут БиХ.

“Бошњачака страна стално нешто затеже. Рекао сам Бакиру Изетбеговићу да нисмо коалиција, нити партнери и жалим вријеме које проводим с њима, али сам ту ради свог народа и Републике Српске”, каже Додик.

Он је подсјетио да је Изетбеговић рекао да сада не може да потпише договорене принципе о формирању власти, иако их је сачинио.

“Што бих ја трошио вријеме на његове глупости. Тражим у име Срба три мјеста, уз предсједавајућег Савјета министара, а ако нам их не дају шта ћемо разговарати”, рекао је Додик.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица