Додик и Џаферовић са Пахором: Проширење ЕУ од геополитичког значаја за континент

Срна
Додик и Џаферовић са Пахором: Проширење ЕУ од геополитичког значаја за континент

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, члан Предсједништва Шефик Џаферовић и предсједник Словеније Борут Пахор сагласни су да је проширење ЕУ на чланице учеснице Брдо-Бриони процеса од геополитичког значаја за цијели континент, те да ће у том духу бити и предстојећи самит земаља Брдо-Бриони процеса у Албанији.

Овај самит биће одржан у мају уз присуство високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Федерике Могерини.

Додик и Џаферовић, данас су у Сарајеву упознали Пахора о актуелној политичкој ситуацији у земљи, са посебним акцентом на активностима у вези са путем БиХ ка ЕУ, којег чланови Предсједништва БиХ подржавају консензусом.

Чланови Предсједништва БиХ оцијенили су улогу Словеније као лидерску када су билатерални односи у региону у питању, захваливши се Словенији на безрезервној подршци БиХ на путу ка европским интеграцијама, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједник Словеније борави у посјети БиХ поводом десетог, јубиларног Сарајево бизнис форума, који ће бити одржан у наредна три дана, а којем ће присуствовати по четврти пут.

Састанку са Пахором су у име члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића присуствовали савјетници Бранимир Јукић и Славен Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана