Додик: Такозвана војска Косова - директан удар на стабилност у региону

Срна
Додик: Такозвана војска Косова - директан удар на стабилност у региону

Бањалука - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је "усвајање сета закона којима се успоставља такозвана војска Косова директан удар на мир и стабилност не само Србије, већ цијелог региона, и то никако не може бити добра вијест ни за Републику Српску ни за БиХ".

"Успостављање Војске самопроглашеног Косова је озбиљан ударац и међународној заједници која посматра како један парламент самопроглашене државе крши резолуције Савјета безбједности УН кршећи све норме међународног права", рекао је Додик упитан да прокоментарише одлуку Скупштине самопроглашеног Косова да усвоји сет од три закона којима се омогућава трансформација Косовских безбједносних снага /КБС/ у такозвану војску самопроглашеног Косова.

Он је нагласио да је због мира и стабилности у цијелом региону неопходно да се тим поводом у најскорије вријеме огласи и Савјет безбједности УН, тијело које је и установило Резолуцију 1244.

"Вјерујемо да ће власти државе Србије својом мудром политиком успјети да сачувају мир у својој јужној покрајини који је сигурно пољуљан данашњом одлуком власти у Приштини", закључио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана