Додик: Српска и Србија настављају јединствено да дјелују

Танјуг
Додик: Српска и Србија настављају јединствено да дјелују

Београд - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик је у изјави за Тањуг пренио да је на данашњем састанку са предсједником Србије Александром Вучићем разговарао о развоју ситуације по питању КиМ и поручио да ће Србија и Република Српска наставити јединствено да дјелују и дају јединствене одговоре.

Вучић и Додик су се састали у Предсједништву Србије и разговрали о свим стратешшким питањима везаним за опстанак српског народа.

“Ово су редовне консултације које имам са предсједником Вучићем и то је била прилика да процијенимо развој ситуације”, рекао је Додик у амбасади Русије.

Додик каже да су на састанку процјењивали развој ситуације “након свих ових посљедњих познатих ставова и неких који долазе”.

“У сваком случају желим да кажем да ћемо наставити јединствено да дјелујемо и да, што се мене тиче, дајемо јединствене одговоре на те изазове”, поручио је Додик.

Како каже, ставови и понашања оних који су креирали дугогодишњу кризу овде покушавају да остану исти.

“Дакле, не жели се прихватити статус Србије и ставови у погледу решавању Косова и Метохије и цијелог српског националног и државног питања. И покушаји да се убрзају ствари у вези решавања КиМ долазе од оних који желе да направе рјешења која нису у складу са ставовима и интересима саме Србије”, навео је Додик.

Он каже и да у том погледу Срби у Републици Српској, као и он као предсједавајући Предсједништва БиХ имају интерес да веома студиозно посматрају развој те ситуације.

“Неприхватљиво је данас да било какви покушаји омаловажавања Србије и њених државних и националних интереса буду на сцени. Републици Српској и српском народу у цјелини је веома стало да Србија буде уважавана и да буде са становишта њених интереса афирмисана. Не може се направити вјештачка баријера негде на Дрини и рећи да је то нека друга држава”, поручио је Додик.

Ми имамо живот који је иманентан једном народу, нагласио је Додик.

“Ми смо сви Срби и једнако, иако то многи странци не разумију, заинтересовани смо за питање као што је Косово, као и сви људи који живе овдје”, рекао је Додик Тањугу.

Додик је, такође, рекао да је упознао предсједника са ситуацијом у БиХ и навео да у БиХ постоји намјерна опструкција формирања власти и жеља да се избаци српска политичка репрезентација која је добијена на изборима.

“Дакле, ми смо конституисали све наше органе, али остају Бошњаци који покушавају да задрже стару структуру надајући се да ће неки странци доћи нешто да ураде у корист њих. Наравно, то је давно прошло вријеме”, закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана