Додик: Сједница 12. децембра, на дневном реду смјена амбасадора

Срна
Додик: Сједница 12. децембра, на дневном реду смјена амбасадора

Источно Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је за наредну сриједу, 12. децембар, заказао сједницу Предсједништва, која, како је навео, може бити одржана у згради у Сарајеву уколико буде постигнут договор о истицању заставе Републике Српске, у супротном ће предложити да буде одржана видео-линком.

"У Предсједништву и даље имамо проблем истицања заставе Републике Српске на састанцима којима присуствујем. БиХ је састављена из два равноправна ентитета и из тога произилазе сва каснија постављења органа БиХ. У погледу истицања заставе мој приступ остаје исти", рекао је Додик данас новинарима након састанка са замјеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером у кабинету у Сарајеву. 

Додик је навео да је на дневном реду прве радне сједница Предсједништва БиХ 50 тачака, од којих је једна смјена амбасадора. 

"Повући ћу значајан број амбасадора и веома брзо именовати нове. Зато ћу сутра у Бањалуци разговарати са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић, јер према Уставу Српске предсједник Републике предлаже и бира амбасадоре, а члан Предсједништва то треба да прогласи. Желим да се понашам у складу са Уставом Републике Српске", поручио је Додик. 

Према његовим ријечима, на сједници би требало да буде донесена једна изјава о европским интеграцијама, велики број билатералних споразума, те разматран рад Савјета министара у области европских интеграција. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана