Додик: Савјет министара није доставио извјештаје

Срна
Додик: Савјет министара није доставио извјештаје

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да Савјет министара у техничком мандату за данашњу сједницу Предсједништва БиХ није доставио свеобухватане извјештаје ни о миграцијама, нити о европским интеграцијама.

Додик је истакао да је Предсједништво затражило од Савјета министара да достави сређен документ који ће обухватити мјере у вези са мигрантском кризом, међу којима неће бити излажења војске на границу.

Он је новинарима, након сједнице Предсједништва БиХ, рекао да БиХ може са Србијом и Црном Гором да договори мјере за спречавање трговине људима, што представља проблем.

"Сви знају куда мигранти пролазе, али нема акције. Морамо имати ефективне мјере које може да предложи Савјет министара", нагласио је Додик.

Говорећи о формирању новог сазива Савјета министара, Додик је навео да, што се њега тиче, то тијело може бити формирано одмах.

"Неопходно је што прије формирати органе власти. Са наше стране нема ниједног проблема или услова. Ја сам спреман да то учиним без икаквих условљавања", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана