Додик: Сарадња са Човићем и ХДЗ-ом да, али НАТО не

Танјуг
Додик: Сарадња са Човићем и ХДЗ-ом да, али НАТО не

Београд - Новоизабрани члан Предсједништва БиХ Милорад Додик каже да је отворен за разговоре о свим темама и сарадњу са политичарима који дијеле ставове СНСД, попут лидера ХДЗ Драгана Човића.

Додик је за "Српски телеграф" рекао да се са Човићем сложио да треба радити на промјенама Изборног закона којим би се обезбиједило да сваки од три ентитета има право да гласа само за своје представнике.

Промјене тог закона неопходне су, јер је, објашњава, на посљедњим изборима Човић добио највише гласова хрватског народа, ХДЗ освојио више гласова него икад, али он није постао члан Предсједништва.

"То се десило зато што су Бошњаци по налогу Исламске заједнице гласали за Комшића и омогућили да он победи упркос стварној вољи хрватског народа. Бошњаци су сваки трећи глас дали Комшићу и увели га у Предсједништво", рекао је Додик.

На питање да ли ће СНСД и ХДЗ формирати постизборну коалицију, Додик каже да би она могла да буде програмска.

"Радићемо на стварима око којих постоји заједнички интерес у служби БиХ. Међутим, то што ХДЗ заговара улазак у НАТО не подржавамо, ту нема усаглашавања и јасно је да без наше воље тога нема", рекао је Додик.

Према његовим очекивањима, формирање власти у БиХ ће потрајати.

"С друге стране, послије избора у РС све је под контролом и очекујем да ће органи бити формирани већ у првој половини децембра", закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана