Додик: Народ не прашта издајничку политику Срба у заједничким институцијама

Срна
Додик: Народ не прашта издајничку политику Срба у заједничким институцијама

Бијељина - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да ова странка, према свим истраживањима јавног мњења, убједљиво води у односу на остале политичке партије у Републици Српској и нагласио да се то потврђује и на терену, гдје је концентрација народа око саме идеје Републике Српске и њене заставе видљива и огромна.

“И ранија истраживања, као и ово најновије потврђује да СНСД има убједљиво повјерење грађана. Неко тим истраживањима вјерује, неко не, али ми немамо разлога да не вјерујемо, јер обилазећи цијелу Републику Српску јасно је да грађани овој другој страни не праштају издају коју чине тиме што фаворизују институције БиХ, а занемарују Српску”, истакао је Додик.


Он је навео само примјер мигрантске кризе коју су, како је рекао, институције БиХ потпуно занемариле, а то је нешто што није у интересу Српске.

“Имајући у виду издајничку политику Срба који се налазе у заједничким институцијама, ми смо научили да изградимо механизам одбране наших институција и наше снаге тако да вјерујем да народ то препознаје и види и да ћемо имати једну велику подршку како то показује и ово најновије истраживање”, нагласио је Додик, који је на предстојећим изборима у БиХ кандидат владајуће коалиције за српског члана Предсједништва БиХ.

Прелиминарно потпуно независно истраживање јавног мњења, рађено крајем јула на узорку од 3.209 испитаника у Републици Српској, показује да би 40,2 анкетирана дало подршку СНСД-у, што је дупло више у односу на СДС, који има подршку њих 20,3 одсто.

ПДП има подршку 9,3 одсто испитаника, ДНС 9,1, СП 5,8 и СДА 3,8 одсто, показује најновије истраживање које је у посједу АТВ.

Према овом најновијем истраживању јавног мњења 46 одсто испитаника вољело би да види Милорада Додика као српског члана Предсједништва БиХ, а 28 одсто Младена Иванића.

Када је ријеч о кандидатима за предсједника Републике Српске, кандидат владајуће коалиције СНСД-ДНС-СП Жељка Цвијановић добила је 35 одсто повјерења анкетираних грађана, а кандидат Савеза за промјене Вукота Говедарица 23 одсто.  

Додик не очекује оптужницу против Дудаковића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да не очекује скоро подизање оптужнице против бившег команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића и истакао да не вјерује у Суд и Тужилаштво БиХ.
“Не очекујем више ништа. Не вјерујем у Суд и Тужилаштво БиХ, то су институције направљене да суде српском народу, а не Бошњацима и злочинцима какав је Атиф Дудаковић”, изјавио је Додик новинарима.

Бивши командант Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић и даље је на слободи иако се 7. августа навршило тачно 12 година откако су телевизије у Републици Српској објавиле видео-снимке на којима издаје злочиначке наредбе и спаљивање српских села у јесен 1995. године.

Ријеч је о аматерском видео-снимку насталом у околини Глине и Двора на Уни, 7. и 8. августа 1995. године, на којем се припадници војних формација “Црне мамбе” из Хрватске и одреда “Хамзе” из БиХ најсуровије обрачунавају са српским војницима и цивилима који током “Олује” напуштају Крајину.

Снимак је први пут емитован 7. августа 2006. године. Тадашњи предсједник Републике Српске Драган Чавић и премијер Милорад Додик три дана послије поднијели су двије кривичне пријаве, једну против Дудаковића и другу против НН лица због убиства једног или више припадника Војске Републике Српске или Војске Републике Српске Крајине и паљења и рушења цивилних објеката.
 

Додик: Нећемо дозволити да од Бањалуке праве “град случај”

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да једини начин да опозиција нешто уради на предстојећим изборима у БиХ јесте да доведу у питање саме изборе, желећи да направе од Бањалуке “град случај”.
“Није то вјероватно идеја ових из опозиције јер они немају толико памети, али неки из БиХ и региона желе да направе од Бањалуке 'град случај' којим би требало да се бави цијела међународна заједница. Ја им само поручујем да се то неће десити”, истакао је Додик.

Он је рекао да у томе постоји јасна координација са окупљањем које се врши у Бањалуци са намјером да се доведу у питање сами избори.

“Нисам ја једини који је чуо да се тамо говори да неће бити избора. Када кажу неће бити избора, онда се поставља питање како то мисле да неће. Ми имамо веома поуздане информације о плану који припремају неки из опозиције, прије свих, њихови прваци попут /Бранислава/ Бореновића. Свима је јасно да постоји њихова јасна координација са окупљањем које се врши у Бањалуци а са намјером да се доведу у питање сами избори”, изјавио је Додик новинарима у Бијељини.

Предсједник Републике рекао је јуче да је спреман драматичан план опозиције у Српској за 6. октобар, дан пред опште изборе у БиХ, како би били поништени избори у Бањалуци.

Додик је рекао да у Бањалуку долази 50 камиона изборног материјала за бањалучку регију и да је план да они буду отети.

“Они имају намјеру да отму те камионе, довољно је да један заузму. Ако то не успију, онда ће 6. октобра, дан пред изборе, изаћи на митинг да нешто говоре политички, а онда ће странци у Сарајеву рећи да је то нарушавање изборне тишине, поништавају се избори у Бањалуци и само се Бањалука прави случајем”, истакао је Додик за РТРС.

Централна изборна комисија БиХ заказала је опште изборе у БиХ за 7. октобар.  

Бијељина - важан стратешки центар Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је присуствовао данашњој слави града Бијељина - Светог Пантелејмона, рекао је да је Бијељина за Српску важан стратешки центар у који је у Влада у посљедњих неколико година уложила више од 300 милиона КМ за различите капиталне пројекте.
“Посебно ми је драго да је и то омогућило да се овдје данас на овакав начин обиљежава крсна слава града. Република Српска је поносна на своја достигнућа и његовање мира међу људима. Српска је поносна и на то што у њу долазе гости којима показујемо сва своја достигнућа која се данас могу видјети и у Бијељини”, рекао је Додик новинарима.

Он је изразио задовољство што је имао прилику да и као предсједник Владе и као предсједник Српске учествује и низ година уназад ради на капиталним пројектима у овом граду - изградњи болнице у Бијељини, проточном каналу и обилазници око Бијељине.

“Данас градимо Дрински насип као један од стратеших инфраструктутних објеката који ће одбранити Бијељину од високих вода”, истакао је Додик, који је присуствовао данашњој слави.

Он је, честитајући славу, рекао да је жеља свих да се за драге госте она увијек обиљежава у миру.

“Свима пружамо поруке мира, и онима који су другачији од нас, са жељом да се овдје етаблира прави мир, трајни мир и да живимо овдје његујући наше обичаје и традицију”, рекао је Додик, захваљујући градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу за позив.

Предсједник Републике Српске је током боравка у Бијељини разговарао са амбасадором Индије Раулом Чабром и градоначелником Мићом Мићићем.

Додик је претходно присуствовао литургији у Цркви Светог Ђорђа у Бијељини.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана