Dodik: I Izetbegoviću je jasno da je Srpska privržena vojnoj neutralnosti

Srna
Dodik: I Izetbegoviću je jasno da je Srpska privržena vojnoj neutralnosti

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska nije za ulazak u NATO i da je privržena vojnoj neutralnosti.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u Briselu da je u Dodikovim rukama aktiviranje MAP-a, ali i eventulni ulazak BiH u NATO, Dodik je rekao da je i samom Izetbegoviću jasno da je Srpska privržena vojnoj neutralnosti.

On je izjavio za “Nezavisne novine” da je Izetbegoviću apsulutno jasno da je to tako, ali bi to još trebalo da nauči Mladen Ivanić.

“Za nas u Republici Srpskoj je neprihvatljivo da se vojna imovina prenosi na nivo BiH. To je izmišljotina Pedija Ešdauna koju je nama ovdje uvalio prije 15 godina”, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike rekao je da Srpska ne može da prihvati NATO, jer se “miješao u rat i bombardovao Srbe, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Srbiji i da je to je naš stvarni motiv”.

“Šta je motiv Izetbegovića, ne znam”, rekao je Dodik. On je naglasio da je Izetbegović otišao u Brisel da se “prodaje” kao veliki državnik, a da zbog toga što ništa ne može da uradi na nekog drugog svaljuje krivicu.

“Ovaj put je Izetbegović tačno rekao, mi smo protiv i aktivacije MAP-a i protiv ulaska u NATO”, poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana