Додик: Готово да нема објекта у чијој изградњи није учествовао СНСД

Срна
Додик: Готово да нема објекта у чијој изградњи није учествовао СНСД

Источно Сарајево - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас у Источном Сарајеву да је све што је урађено у овом граду дио политике СНСД-а.

“Имамо шта овдје да покажемо. Готово да нема ниједног објекта који је изграђен, а да у томе није учествовао СНСД – од градске куће, преко вртића, музеја, путева, позоришта, трга, дворане, па до болнице”, изјавио је Додик новинарима пред почетак сједнице Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево којој је присуствовао. Он је поновио да политичари вриједе онолико колико могу да покажу шта су оставили иза себе, додајући да СНСД у Источном Сарајеву оставља ријешена значајна питања.

“Приближавамо се ономе што морамо да чинимо још више, а то је да обезбиједимо што је више могуће реално одрживих и добро плаћених радних мјеста. Увјерен сам да ће наша политика наћи одговор и на то питање и да ћемо моћи, дјелујући овдје, да обезбиједимо стабилност, мир, развој и просперитет града Источно Сарајево”, истакао је Додик.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да је Додик жељом да присуствује састанку исказао опредијељеност СНСД-а да још више гради и развија Источно Сарајево како у погледу законских рјешења која третирају овај град тако и у погледу свега што је до сада урађено, а односи се на велики број инфраструктурних пројеката, реализованих на овом подручју.

“Предсједник ће бити на сједници и дати подршку ономе што предлажемо, а односи се на функционисање града Источног Сарајева у будућности. Нарочито нам је интересантно оснивање Туристичке организације општине Пале, гдје желимо да покажемо да ни под разно не развлашћујемо град, него га снажимо”, изјавио је Ћосић.

Он је нагласио да СНСД жели дати свој допринос евентуалном оснивању аграрног фонда и осталим рјешењима која се тичу дневног функционисања града у смислу стратешких и законских питања.

“Градски одбор СНСД-а већ је израдио Нацрт закона о граду Источно Сарајево којем подршку даје и предсједниик странке. Ми ћемо га упутити према Клубу посланика СНСД-а у Народној скупштини који ће га предложити за усвајање на сједници Народне скупштине. Након усвајања у форми нацрта очекујем да се нађе у јавној расправи и потом буде усвојен у Народној скиупштини”, појаснио је Ћосић.

Према његовим ријечима, овим нацртом закона жели се предложити директан избор градоначелника и одборника у Скупштини града Источно Сарајево и тачне надлежности града и односи између општина које чине град и самог града.

“Надамо се да ће након усвајања Закона о граду Источно Сарајево посланици Народне скупштине усвојити измјене и допуне Изборног закона Републике Српске чиме ће бити омогућен директан избор градоначелника и одборника у Скупштини града Источно Сарајево”, истакао је Ћосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана