Додик: Британски обавјештајци долазе да прислушкују и шаљу информације

Додик: Британски обавјештајци долазе да прислушкују и шаљу информације 13.06.2018 23:19 | Срна

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да у БиХ долази 40 британских обавјештајаца замаскираних у војну јединицу, чији ће задатак бити да прислушкују, прате и праве информације за медије.

“Овдје улазе људи тог калибра, значи обавјештајци, камуфлирани у војнике који ће радити на прислушкивањима, праћењима и стварањима информација и вјероватно сервисирања тих информација медијима”, рекао је Додик за РТРС.

Он је навео да појединци из Српске неоправдано минимизирају долазак британских војника, коментаришући изјаву српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића федералним медијима да власт у Српској непотребно диже галаму и да је СНСД слабији него што је мислио ако се препао 40 војника.

Додик је рекао да страни обавјештајци нису потребни Српској и упитао да ли је Предсједништво БиХ било упознато о захтјеву команде Еуфора за појачањем.

“Нико се не боји, не бојимо се ни ми, али како је могуће да члан Предсједништва може да каже да је то у реду. То дефинитивно није у реду. Република Српска то одбија”, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, очигледно је то дио укупне атмосфере покушаја да се обезбиједи да Иванић и остали прођу на заједнички ниво /на предстојећим изборима/.

Британски “Тајмс” објавио је да ће Велика Британија послати 40 припадника војске који ће се придружити Мисији ЕУ и НАТО-а у БиХ како би “спријечили руско мијешање у октобарске изборе”.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица