Дачић: У Вуковару антисрпска хистерија

Срна
Дачић: У Вуковару антисрпска хистерија

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је поводом протеста у Вуковару да је очигледно да у Хрватској постоји притисак и велика експанзија десничарских странака, чиме се наставља антисрпска хистерија.

Дачић је указао да је, осим тог протеста због наводног непроцесуирања ратних злочина на којем је затражено да Хрватска услови улазак Србије у ЕУ, одржана и промоција књиге о управнику логора смрти Јасеновац Максу Лубурићу.

“Замислите Немачку у којој би се одвијале промоције књиге о управнику Аушвица или неких других логора или у Аустрији о Маутхаузену. Очигледно је да постоји велики притисак и експанзија десничарских странака у Хрватској и наравно да се то увек прелама на српско-хрватске односе. Тиме се наставља антисрпска хистерија која постоји”, рекао је Дачић новинарима.

Истичући да је Србија санкционисала и санкциониће свакога ко је починио ратни злочин, Дачић је рекао да не зна на кога се учесници протеста жале.

“Сви треба да буду свесни својих злочина који су починили, а не да релативизују своје злочине у Другом светском рату који су стотину, хиљаду пута већи него сто је то било 90-тих година. Ако је неко починио ратни злочин треба да одговара, нема никакве сумње”, поручио је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана