Цвијановић: Влада ће поступати у складу са закључцима парламента

Срна
Цвијановић: Влада ће поступати у складу са закључцима парламента

Требиње - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће Влада Српске поступати у складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске у вези са извјештајем о Сребреници, а сједница сједница ће бити одржана чим материјали стигну.

“Наше понашање биће у оквиру оног што нас је Народна скупштина. Ићи ће се на формирање нове комисије. Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица припрема се за те активности и већ имају много материјала”, истакла је Цвијановићева, додавши да ће све ићи својим током по налогу парламента Српске.

Она је рекла новинарима у Требињу да је разговарано о потенцијалним члановима нове комисије међу којима су и врло позната имена на глобалном нивоу, која ће бити укључена у рад комисије.

Народна скупштина Републике Српске једногласно је јуче одбацила извјештај Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године и затражила од Владе да га стави ван снаге и формира двије независне међународне комисије за утврђивање истине - о страдању свих народа на подручју сребреничке регије и о страдању Срба у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана