Цвијановић: Српска посвећена развојним реформским процесима

Срна
Цвијановић: Српска посвећена развојним реформским процесима

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Српска посвећена развојним и реформским процесима, те да о томе најбоље свједоче макроекономски показатељи и континуиран економски раст.

Током састанка у Бањалуци са извршним директором Међународног монетарног фонда Антонијем де Ланојем, Цвијановићева је додала да ће Влада Републике Српске и у наредном периоду водити одговорну економску политику која подразумијева спровођење различитих мјера и активности на унапређењу привредног амбијента, као и наставак дијалога са социјалним партнерима.

На састанку је разговарано о финансијској и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, могућностима унапређења сарадње са ММФ-ом, као и о статусу аранжмана са овом међународном финансијском институцијом, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Саговорници су током састанка изразили опредијељеност за наставак заједничких активности, те оцијенили да Република Српска испуњава своје обавезе и активно учествује у аранжману са ММФ-ом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана