Цвијановић: Русију и Српску вежу пријатељство и разумијевање

Срна
Цвијановић: Русију и Српску вежу пријатељство и разумијевање

Београд - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Београду да је почаствована учешћем у тако важном догађају као што је посјета руског предсједника Владимира Путина Србији, истакавши да Русију и Српску вежу пријатељство и разумијевање.

"Почаствована сам што сам добила прилику да учествујем у оквиру овог веома важног догађаја и састанака уприличеног поводом доласка предсједника Путина", рекла је Цвијановићева Срни у Палати Србија. Она је истакла да Русију и Републику Српску веже и пријатељство и политичко разумијевање, нагласивши да је Русија на економском и спољнотрговинском плану, осим што је велики улагач у Српској, важан спољнотрговински партнер.

Предсједник Српске навела је да има много започетих пројеката у сарадњи са Русијом и у сектору образовања, нагласивши да се као простор за додатну сарадњу отвара и област здравства и медицине, што је прилика коју Република Српска намјерава да искористи.

"Важно је да се задржи добар ниво разумијевања и да ширимо наше економске активности. Разумијемо да је Република Српска мало тржиште и мала економија, али увијек је важно да за велике подухвате имате велике партнере", истакла је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана