Цвијановић: Циљ СНСД-а јака Српска

Срна
Цвијановић: Циљ СНСД-а јака Српска

Србац - Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је данас у Српцу да грађани препознају праве политичке вриједности које заступа СНСД, а то је јака Република Српска и да се морају чувати њене институције са којима се не смије коцкати због “сарајевске фотеље”.

Цвијановићева је навела да су јој позната истраживања јавног мњења у којима СНСД има предност у односу на СДС за престојеће опште изборе у БиХ и да ће свако ко ради за “сарајевске фотеље” бити кажњен од грађана, односно да ће партије предвођене СДС-ом бити кажњене на будућим изборима.


“Истраживања јавног мњења су на мјесечном нивоу. Све након априла ове године, када је за нас био нешто нижи постотак подршке, креће се узлазном линијом и задовољна сам, јер мислим да ће грађани препознати оно што је капацитет наше коалиције”, рекла је новинарима Цвијановићева.

Она тврди да коалиција СНСД-ДНС-СП нуди политичку извијесност и да грађани знају шта се радило, да су повећаване плате, пензије, да су рјешаване обавезе социјалних давања, увођене додатне социјалне мјере за породиље и демобилисане борце, бавило се питањима борачке популације, инвалида.

“Познати смо грађанима, заједно смо 20 година и допринијели смо развоју Републике Српске и ту нема неизвијесности. С друге стране, грађани су имали прилику да виде када опозицини блок из Републике Српске врши негдје власт, јер су их на прошлим локалним изборима казнили”, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, грађани су имали прилику да виде када су на власти они које предводи СДС, као што је било у Сарајеву.

“Тамо влада општи неред и хаотичност и не постоји спремност да буде ријешен било који проблем и да му се иде у сусрет. Грађани знају како изгледа пузећа политика слушајући оно што ради лидер СДА Бакир Изетбеговић и како они игноришу институције Републике Српске, што је неприхватљиво”, закључила је Цвијановићева.

Цвијановић: Очекујем велику побједу коалиције СНСД-ДНС-СП

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је данас у Српцу да очекује велику побједу коалиције СНСД-ДНС-СП на предстојећим општим изборима у БиХ, као и заједничких кандидата за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и за предсједника Републике Српске.
“Имали смо данас конструктиван састанак и утврдили приоритете коалиције СНСД- ДНС-СП, а то је да јасно буде дефинисано шта је наш потенцијал”, рекла је новинарима Цвијановићева, након састанка са коалиционим партнерима.

Она је подсјетила да је у Српцу било одређених трзавица с обзиром да СП није у власти у овој локалној заједници, те истакла да се након данашњих разговора отварају врата да ово питање буде ријешено.

Цвијановићева је данас у Српцу разговарала и са представницима Општинског одбора СНСД-а.

Она је нагласила да су на састанку утврђени одређени приоритети и капацитети са којима располаже СНСД, као и политички циљеви, а то је убједљива побједа на предстојећим општим изборима.

“Ту немам никакве дилеме, нити сумњу, јер СНСД показује виталност и добру организованост. То је партија са најбољом организацијом на терену, коју можете у кратком времену да мобилишете. Изразила сам захвалност свим нашим активистима без којих не би било спровођења политике СНСД-а, као и за њихову истрајност, упорност и све што су радили за нашу политичку партију”, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да се СНСД спрема за још једну велику побједу, као и за побједу Републике Српске.

“Политички задатак и проритет СНСД-а јесте Република Српска. Тоје обавеза и наша партијска дужност. Србац је важна карика у нашем партијском ланцу, јер смо у овој општини имали велике побједе и имамо намјеру да овдје учинимо исто. Овдје су људи који знају шта је политика и од почетка су у СНСД-у, што је веома важно”, рекла је Цвијановићева.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Млађан Драгосављевић нагласио је да су реалне претпоставке за побједу СНСД-а на предстојећим изборима.

“СНСД у Српцу има јаку инфрастурктуру и мотивисаност. Могу потврдити да ће СНСД остварити врхунску побједу овдје, али и на нивоу Републике Српске и БиХ”, рекао је Драгосављевић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана