Crnadak ambasadoru Hajriću: Degutantno je povezati terorizam na Novom Zelandu sa Srebrenicom

Agencije, klix.ba
Crnadak ambasadoru Hajriću: Degutantno je povezati terorizam na Novom Zelandu sa Srebrenicom

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak osudio je teroristički napad na Novom Zelandu, ali i izjavu ambasadora BiH u Australiji koji je napad usporedio sa zločinom u Srebrenici.

“Teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu predstavlja

monstruozan zločin koji je proveden nad ljudima koji su se u miru molili bogu. Brutalnost i podmuklost ovog terorističkog napada treba da nas podsjećaju da borba protiv svih vidova terorizma nikada ne smije prestati”, kazao je Crnadak.

S druge strane, Crnadak smatra da je izjava ambasadora Mirze Hajrića kojom teroristički napad na Novom Zelandu povezuje sa zločinom u Srebrenici i sa BiH je degutantna i usmjerena protiv suživota u BiH.

“To se vidi i iz antisrpske histerije koju je izjava proizvela u dijelu sarajevskih medija. Opasno je i veoma neodgovorno luđački čin jedne poremećene i bolesne osobe dovoditi u vezu sa jednim narodom na način kako je to uradio ambasador Hajrić.

Pozivam sve ljude u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, da osude ovaj teroristički napad i da iskreno i u miru saosjećaju sa porodicama nastradalih”, izjavio je ministar Crnadak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana