Црнадак амбасадору Хајрићу: Дегутантно је повезати тероризам на Новом Зеланду са Сребреницом

Агенције, klix.ba
Црнадак амбасадору Хајрићу: Дегутантно је повезати тероризам на Новом Зеланду са Сребреницом

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак осудио је терористички напад на Новом Зеланду, али и изјаву амбасадора БиХ у Аустралији који је напад успоредио са злочином у Сребреници.

“Терористички напад на двије џамије на Новом Зеланду представља

монструозан злочин који је проведен над људима који су се у миру молили богу. Бруталност и подмуклост овог терористичког напада треба да нас подсјећају да борба против свих видова тероризма никада не смије престати”, казао је Црнадак.

С друге стране, Црнадак сматра да је изјава амбасадора Мирзе Хајрића којом терористички напад на Новом Зеланду повезује са злочином у Сребреници и са БиХ је дегутантна и усмјерена против суживота у БиХ.

“То се види и из антисрпске хистерије коју је изјава произвела у дијелу сарајевских медија. Опасно је и веома неодговорно луђачки чин једне поремећене и болесне особе доводити у везу са једним народом на начин како је то урадио амбасадор Хајрић.

Позивам све људе у БиХ, и у Републици Српској и у Федерацији БиХ, да осуде овај терористички напад и да искрено и у миру саосјећају са породицама настрадалих”, изјавио је министар Црнадак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана