Црнадак: У БиХ Не постоји консензус за чланство у НАТО

Срна
Црнадак: У БиХ Не постоји консензус за чланство у НАТО

Сарајево - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је новоименованом команданту НАТО штаба у Сарајеву бригадном генералу Марти Бисел да у БиХ не постоји консензус за пуноправно чланство у НАТО-у, али да партнерство са Алијансом, укључујући развој сарадње и учешће у заједничким међународним војним операцијама, има подршку свих структура власти у БиХ.

Црнадак је током састанка информисао Биселову да су главни спољнополитички приоритети БиХ чланство у ЕУ и развој регионалне сарадње, саопштено је из Министарства иностраних послова.


Он је нагласио да БиХ активно учествује у низу заједничких активности као партнерска земља, унутар доступних механизама, те као приоритете те сарадње навео наставак учешћа у мисији у Авганистану, у глобалној коалицији за борбу против "Исламске државе", као и у другим областима.

Црнадак је истакао да БиХ остаје опредијељена за глобалну борбу против тероризма, те додао да је неопходна подршка наставку реформи у БиХ, с посебним нагласком на борбу против корупције и успостављање владавине права, као и враћање повјерења у институције.

Саговорници су разговарали и о сарадњи и односима БиХ са НАТО-ом, као и о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и регији.

Биселова је изразила задовољство што има прилику лично допринијети развоју односа и сарадње БиХ и НАТО-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана