Човић: ХДЗ ће имати пет делегата у Дому народа БиХ

klix.ba
Човић: ХДЗ ће имати пет делегата у Дому народа БиХ

Мостар - Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић рекао је након сједнице Предсједништва ХДЗ како ће ХНС имати сигурно четири, а вјероватно и пет делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Човић је рекао да је на данашњој сједници било говора о формирању власти на свим нивоима међу којима је и договор у вези с конститутивном сједницом Дома народа БиХ.

“Вјерујемо да, када је у питању ниво БиХ, у наредних седам дана да ћемо имати мандатара за састав Савјет министара БиХ”, казао је Човић.

Он је рекао да ће у сриједу бити формирана законодавна власт у ФБиХ, а да извршна власт тренутно постоји те да ће ХДЗ тражити партнера с којим ће провести програме и ријешити проблем изборног законодавства.

На питање о томе ко ће бити именован на кључне позиције у ФБиХ, Човић је рекао да не би коментарисао спекулације. Он је рекао да ће ХДЗ послати ЦИК-у имена пет делегата за Дом народа БиХ, те да ће ХДЗ БиХ сигурно имати четири делегата, а вјероватно и пет. Како каже, његова жеља је била да ту буду двије даме.

Он је рекао да се Лидија Брадара жртвовала и остала на челу Дома народа ФБиХ упркос томе што је добила мандат у Представничком дому ФБиХ.

“Када се све заврши иће на ново мјесто, неће остати на улици и неће користити бијели хљеб”, рекао је Човић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана