Чавић најавио нове смјене у “Електрокрајини”

Срна
Чавић најавио нове смјене у “Електрокрајини”

Бањалука - Вршилац дужности директора “Електрокрајине” Драган Чавић најавио је наставак смјена и промјена у овом предузећу.

Чавић је рекао да у “Електрокрајини” има вишка администрације, а мањка инжењера, електротехничара и других који учествују у производњи и од којих предузеће живи.

“Желимо да ријешимо проблеме предузећа, а позитивне промјене и бољи резултати се не могу десити без промјена људи”, рекао је Чавић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, радници морају бити вредновани, а њихове плате су потцијењене у односу на администрацију.

“Они који раде морају бити награђени”, рекао је Чавић.

Он је напоменуо да су досадашње кадровске промјене у Бањалуци у марту довеле до смањења ефекта губитака на електро-мрежи за чак 30 одсто у односу на фебруар, те да се неће дозволити крађа струје.

Чавић, који је и посланик НДП-а у Народној скупштини, каже да ће НДП изнијети свој став у расправи у парламенту када је ријеч о предстојећим измјенама закона, међу којима је и онај о јавном реду и миру, који су у форми нацрта.

“Добро је што се усвајају у редовној скупштинској процедури и што је Министарство унутрашњих послова најавило да ће водити дијалог о томе са невладиним сектором... Ствари се до коначног приједлога могу уредити како би ово друштво било друштво сигурних и слободних људи”, рекао је Чавић.

Он је навео да ће тражити да се током припреме приједлога закона проведе стручна и јавна расправа о тим актима, те да мишљење о свему да и Одбор за безбједност Народне скупштине Српске. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана