Чавић: Савез за побједу неће присуствовати консултацијама код Додика

nezavisne.com
Чавић: Савез за побједу неће присуствовати консултацијама код Додика

Бањалука - Савез за побједу неће присуствовати консултацијама вечерас код предсједника СНСД-а Милорада Додика, рекао је Драган Чавић, предсједник НДП-а на конференцији за новинаре.

Он је појаснио да су се НДП, СДС и ПДП усагласили да не дођу на састанак из познатих разлога, али да ће бити сутра на сједници Народне скупштине РС.

Рекао је да не бјеже од расправе о Сребреници и да посебно он има интерес да се све у вези Извјештаја о Сребреници разјасни јер је тада био предсједник РС, али да се о томе није требало разговарати у вријеме предизборне кампање.

Чавић је рекао и да има смисла да се прихвати иницијатива Владе РС да се формира нова комисија међународног карактера с људима од угледа и да је небитно из које земље долазе, али да то треба да буду велика имена која могу гарантовати објективност.

Рекао је да ће се НДП залагати за јединствен став партија из РС, али да се противи покушајима злоупотреба ове осјетљиве теме за изборе.

Здравко Крсмановић, потпредсједник НДП-а, је рекао да би сутрашња сједница могла бити историјска и да су у НДП одлучили да се ова тема не политизује.

Додао је да му је засметало то што Влада РС није посланицима доставила свој став.

Нагласио је да је покушавано представити опозицију да не жели да заштити 22.000 људи који се налазе на списку Мајки Сребренице, те је устврдио да то није тачно.

Подсјетимо, предсједник РС и СНСД-а Милорад Додик позвао је лидере свих странака из Српске на консултације поводом одржавања посебне сједнице републичког парламента на којој ће бити разматрана информација о извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана