Бугојанка најмлађи члан Владе Норвешке

Глас Српске
Бугојанка најмлађи члан Владе Норвешке

Осло - Ханнах Сумеја Атић родом из Бугојна именована је ових дана на мјесто замјеника министра индустрије и привреде у Влади Норвешке што је, каже, за њу велики успјех.

''Имам 28 година и најмлађи сам члан норвешке владе. Ово је својеврсно признање мог напорног рада у протеклом периоду, и потврда да се снови могу остварити ако имате јасан циљ и јаку жељу за то'', истиче она.

Подсјећа да је у августу 2016. именована за савјетника министра образовања, и да је од јануара 2018. на истој дужности била у министарству индустрије и привреде, гдје ће у будућности обављати веома одговоран посао.

''Одговорност је, сигурно, велика. Али, истовремено је то и изазов за мене, као младе особе која има пуно идеја. Веома сам сретна због пружене прилике и подршке премијерке Ерне Солберг'', нагласила је.

Такође, норвешки министар индустрије и привреде Торбјорн Рое Исаксен огласио се поводом њеног именовања на нову позицију, истакавши како се ради о особи “пуној знања с импресивним прегледом о свим питањима, којима се бави министарство индустрије и привреде”.

''Казао је и то да се радује наставку наше досадашње, добре сарадње. Настојат ћу, наравно, оправдати повјерење, које ми је указано'', рекла је Атићева.

Додаје да се због новог посла вратила у Осло у чијој близини живи њена породица, те да је успјешно привела крају студије права на Универзитету у Бремену.

''Не бојим се нових пословних задатака и вјерујем да ћемо испунити обећања која смо, као странка Houre (Десна), чији сам члан постала с петнаест година, дали грађанима'', казала је ова млада правница и политичарка.

Каже да је поносна на себе, али и све младе људе из Босне и Херцеговине, који постижу завидне резултате у државама у којима се тренутно налазе.

''Босанци и Херцеговци који живе и раде у Норвешкој познати су по успјеху који постижу у разним областима'', закључила је.

Атићева је у Норвешку дошла 1993. године, само годину дана након што је, као десетомјесечна беба, с мајком из Бугојна избјегла на Брач.

''Када је рат завршио и отац нам се придружио, тако да смо сада сви ту, у држави која мојим родитељима, брату, сестри и мени пружа све што требамо. Наравно, остаје жал за домовином, у коју се увијек радо враћамо'', казала је Ханнах Сумеја Атић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана