Богданић: Показаћемо црвени картон Миличевићу

Д. М.
Богданић: Показаћемо црвени картон Миличевићу

Теслић - Предсједник Општинског одбора СНСД-а Теслић Драган Богданић биће кандидат ове странке на изборима за начелника ове општине, одлучено је на заједничкој сједници Извршног комитета и Предсједништва теслићког СНСД-а. Из теслићког СНСД-а поручују да ће Богданићеву кандидатуру предложити коалиционим партнерима из скупштинске већине у Теслићу, уз оцјену да су спремни да чују и њихове приједлоге.

Подсјећамо, СНСД је заједно са својим коалиционим партнерима у Скупштини општине Теслић 31. јануара донио одлуку о опозиву садашњег начелника Теслића Милана Миличевића из СДС-а, а референдум о опозиву заказан је за 3. март.

Драган Богданић каже за “Глас Српске” да одлука о његовој кандидатури није преурањена зато што је СНСД увјерен да ће грађани на референдуму подржати опозив актуелног начелника.

- Моја кандидатура није коначна, јер ћемо о томе разговарати са нашим коалиционим партнерима, али смо увјерени да ће Теслићани 3. марта показати црвени картон актуелном начелнику и политици СДС-а - каже Богданић.

Он подсјећа да је у одлуци о покретању опозива наведено да одлазећи начелник Милан Миличевић није обезбиједио извршавање закона, других прописа и општих аката, те да не спроводи одлуке Скупштине општине Теслић и стратешка развојна документа.

- Опозив представља одговор на шестогодишњу лошу владавину СДС-а у Теслићу - каже Богданић.

Први човјек теслићког СНСД-а, који је на октобарским изборима освојио посланички мандат у Представничком дому Парламента БиХ, подсјећа и да је иницијативу за покретање опозива подржао 21 одборник у теслићком парламенту. Поред СНСД-а, за покретање опозива гласали су одборници Социјалистичке партије, ДНС-а, СДА, СДП-а и независни одборници који су напустили ПДП, док су против били одборници СДС-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана